31
05/2010
0

SAP – Sybase közös jövő

Nagy a csend a SAP által fölvásárolt Sybase termékeinek sorsáról. Senki nem nyilatkozik az illetékes ügyosztályról, hogy akkor most mi lesz, vagy ha az nem, akkor kisnyúl. Minket meg persze esz a fene, hogy ez milyen hatással lehet az adattárházas piacra, amiben mindkét szereplő erősen érintett.
Átolvastunk pár piaci pletykát, szabadon szárnyaló következtetést, amiket kiegészítünk a saját borgőzös elképzeléseinkkel, és fölvázoljuk a várható boldog-közös SAP-Sybase-BusinessObjects jövőt.


ERP platform: ez ugyan minket kevésbé aggaszt, mint etióp parasztot a vízbefúlás, de hátha valakit ennél is jobban érdekel. Azt suttogják, kijön majd valami testreszabott Sybase Adaptive Server platformon futó R3 verzió, de sem a Sybase, sem a SAP nem engedheti meg magának, hogy kizárólag egymás technológiáját támogassák.
Nagy ugrás várható azonban a SAP Mobil klienseinek fejlődésében, ezen a Sybase Mobil technológiája sokat lendíthet. Konkrétum itt sem hangzott el, de a Saphire-on már voltak utalások a mindenkor, mindenhol elérhető SAP technológiára – ami a vájtfülüeknek a mobil technológiát jelenti. A jelenleg karcsú mobile BO kliensek is fejlődésnek indulhatnak, de szerintem először az ERP funkcionalitásra fókuszálnak majd az SAP fejlesztők és csak 1-1,5 év múlva lesz nagy fejlődés BO Mobile téren. Én ugyan még mindig nehezen tudok elképzelni egy színes-szagos vállalati dashboard-ot iPhone-on, értelmezhető formában megjelenítve – de ez legyen az én problémám…
Egy kisebb tétet betennék még a Sybase IQ (oszlop alapú, DW-re optimalizált adatbázis kezelő) megjelenésére a SAP Enterprise DW szegmensben való megjelenésére: az ingyenes (R3 licenszben benne foglalt) SAP Business Warehouse (BW) mellé kijön egy fizetős, Sybase alapú BW. Hogy az Accelerated BW (az SAP MPP-jellegű platformja a BW nagy adatmennyiségeknél harmatos teljesítményének fölturbózására) és a Sybase alapú BW közül melyiket – hova pozícionálják majd Walldorf-i barátaink, várhatóan az elkövetkezendő egy év csapatépítő sörözésein eldől. Ha lenyomnak pár snapszot, a barátság jegyében, a két termék egyesülését is el tudom képzelni közép-hosszú távon.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr842045075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása