08
07/2010
0

Breaking: Az EMC megvette a Greenplum-ot

Vége a tavaszi monszunnak, kisütött a nap – és mindjárt van egy kis élénkülés a gyümölcspiacon. Az IT Infrastruktúraszállító óriás, az EMC (akiket én leginkább a storage megoldásaikról ismerek) bejelentette, hogy megvásárolja az egyik új MPP adatbázis fejlesztő céget, a private cloud alapú adattárházak koronázatlan királyát, az én egyik kis kedvencemet, a Greenplum-ot.
Nem lehet pontosat tudni az árról, de kb 3-400m dodó cserélhetett gazdát, ami szerintem aprópénz a Greenplum-ért.
A nyertesek:
EMC: mert betörhet az adattárolás szoftveres szegmensébe is, kiegészítve a portfólióját.
Greenplum: Komoly pénzes mostohaszülőre tett szert, aki vélhetőleg támogatja a fejlesztéseket és segít bejutni a nagyvállalati gyümölcsöskert eddig érintetlen ligeteibe is
A felhasználók: Erősebb nagyvállalati anyagi és marketing háttér, kombinált HW-SW ajánlatok, és még ki tudja milyen sütik kerülhetnek elő a télapó zsákjából.

A vesztesek:
Konkurens gyártók: nem kell ragozni
Greenplum: az idáig fürge, gyorsan fejlődő céget lelassíthatja a multikra jellemző szögletes szabályok bevezetése. Bár jól nézhet ki egy bekockult szilva – aggódhatunk a flexibilitásért.
A felhasználók: az általam ismert egyik legjobb, leg-erőteljesebb ingyenes adatbázis a Greenplum SingleNode Edition-je. Ha nem jön ki belőle új ingyenes verzió hamarosan, sírógörcsöt kapok, toporzékolni kezdek, terveim szerint a szám is zölden fog habzani – és az ilyen állapotban rólam készült fotókat az elmekórtani leleteimmel együtt elpostázom az EMC-nek bosszúból. Reméljük az EMC sem feledkezik meg a Greenplum OpenSource gyökereiről - és nem változtat a liberális licenszelési politikán.


Az első ígéretek szerint a Greenplum termékportfóliója változatlan marad, sőt kiegészül az EMC hw-ekkel kombinált ajánlati csomagokkal.
Az első közös fejlesztések állítólag az EMC storage-ok, VmWare és a Greenplum Private Cloud megoldások köré épülnek majd – ezeket és a "Greenplum an EMC Company" feliratos pólókat is várjuk szeretettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr712138237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása