06
03/2011
1

Tera(ster)data egyesülés

Mint a kombájn, aminek besörözött a sofőrje és most levág mindent a búzától a birkanyájig: a technológiai versenyben nagyságuk, lassúságuk, esetleg kockázatkerülő menedzsmentjük, vagy a nyakukon hurcolt kompatibilitási elvárásaik miatt lemaradóban lévő, (vagy a lemaradás lehetősége miatt is aggódó) generikus fejlődés helyett idegen génállománnyal való keresztezésre, mesterséges mutációra kényszerített, nagy piaci részesedéssel és tőkével rendelkező gyártók válogatás nélkül fölvásárolnak minden útjukba eső innovatív  technológiát.
Sok helyen olvashatunk arról, milyen jól illeszkedik majd egymáshoz a két -data végű gyártó portfoliója, és hogy kiegészítik egymást, mint focimeccset a láda hideg sör. Bevallom férfiasan, nem vagyok sem focirajongó, sem a fenti technológiák minden csínját-bínját ismerő MPP adatbázis guru, ám ezt az érvelést erőltetettnek tartom.
Szerintem a Teradatának egyszerűbb lett volna a saját Mapreduce motort megtuningolni, kiegészítő analitikus megoldást, még olcsóbb – extra light - Teradata verziókat fejlesztenie, mint megvenni valamit, ami 80%-ban ugyan azt tudja, mint az „alap” Teradata, csak feltételezhetően olcsóbban.
Valószínűnek tartom, hogy a fenti felvásárlás, palócos nevén akvizíció, inkább a részvényeseknek szól, meg a konkurenciának, mint annak, hogy a megszerzett technológiákat mindenáron be akarná faragni a Teradata a termékvonalába.


(remélem mindenki fölismerte az illusztrációban elrejtett szóviccet)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr772715533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koczeka_EG6 2011.03.21. 13:37:17

Egyetértek Veled. + ügyfélszerzés...
süti beállítások módosítása