02
09/2012
0

BigQuery - Connected

elephant_connected.jpgNagy a kísértés, hogy magyarázkodni kezdjek, miért is halt ki a blog, mint a szép emlékű fehérfarkú erszényesnyúl annak idején, de nem teszem.

Tekintsük ezt a szólás-szünetet egy hosszú, sikeres és rekreációban gazdag periódusnak, aminek azonban vége, és itt az ideje, hogy áldozzunk az adattárházak bitekből ácsolt oltárán.


Az első hírünk hazai pályáról érkezik: a Google BigQuery szolgáltatása, amit mindenki ismer, vagy ha nem akkor most vastag betűkkel bekalapálja a keresőbe (aki még erre is lusta: egy lebutított SQL select-ek futtatására képes, a Google-höz méltóan tengernyi*rengeteg adattal is elboldoguló, végtelenül skálázható, a Google felhőben futó adatbázis jellegű szolgáltatásról van szó), most végre közelebb került az egyszeri BI szakember komfortzónájához. Idáig ugyanis csak a saját API-ján keresztül, vagy pár kiválasztott BI vagy ETL szállító connector-ával lehetett elérni érdemben a BigQuery-t. googlebd_stewie.png

Ennek most vége, szóljanak a fanfárok, pukkanjanak a pezsgősdugók, itt van a Starschema Google BigQuery JDBC drivere.

Persze még béta, meg sorjás itt-ott, de elérhető, letölthető, open source, fincsi és ingyenes!
Akinek csak ez kellett ahhoz, hogy a kedvenc BI eszközét BigQuery-ből szolgálja ki adattal, uccu neki, már senki nem áll az útjába!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr764746560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása