05
01/2010
1

Crystal Reports for Eclipse 2.0

Ingyenesen, regisztráció nélkül letölthető a Crystal Reports Java fejlesztőknek szánt verziója, amelynek segítségével Java applikációkba és jsp alapú webalkalmazásokba integrálható a Crystal Reports funkcionalitása.

A Crystal 2008-al megegyező licenszelési modellben juthatunk hozzá, azaz vastag kliensbe integrálva külső és belső használatra is, web-applikációkban alkalmazva csak belső használatra ingyenes.

A program letölthető komplett, Eclipse-el integrált csomagként; meglévő Eclipse-hez manuálisan, update managerrel; vagy runtime library-ként is.

Install után szembetűnik egy Open Source riválisok hasonló riportszerkesztő klienseihez képest nagy fícsör: az előnézeti síkon való szerkesztés lehetősége. Vizuális típusoknak segítség lehet, ha adattal feltöltött riportot bütykölhetnek az üres csontváz reszelgetése helyett.

További kiemelendő tulajdonságok

 

Paraméter panel

A paraméter panel segítségével a riport fogyasztói egyszerűen, adatfrissítés nélkül módosíthatnak paramétereket, amelyek adatszűrési, vagy riport formázási beállításokat is szabályozhatnak.

Így egy-egy paraméter megfelelő módosításával szabályozható adott riport szekciók láthatósága.

A paraméterek segítségével több feladat is megoldható egyazon riportsablon felhasználásával.

 

 


 Riport szintű rendezés

A riport szintű rendezés segítségével a felhasználók adatfrissítés nélkül rendezhetik a letöltött rekordokat és csoportokat.

 

 


Dinamikus, kaszkád promptok

A Flash alapú promptkérő párbeszédpanel futásidőben töltődik fel a megfelelő list-of-value értékekkel.

A könnyen kezelhető, design-os interfész jól jöhet termékünk demózása során a wow faktor megalapozásához.

 

 


 

Egyebek

A felhasználandó táblák berángatása az adatnézetbe és a linkek behúzogatása gyerekjáték, amiből a Crystal automatikusan legyártja az SQL-t, és máris rendelkezésre állnak a riportba illeszthető mezők.

Ugyanakkor nem értem, ha az embernek kézi SQL írására fáj a foga, azt miért nem teheti meg egy egyszerű mozdulattal, és miért kell kézzel sql fájlt létrehozni a projekthez, majd az sql bepötyögése után "Command Table" Crystal objektummá varázsolni azt. Igaz, ha ezt egyszer kitapasztaltuk, utána nem ez lesz a showstopper problémánk.

Végül pár hasznos link, ha az ember Crystalozásra adja a fejét:

Crystal for Eclipse-es WebCast videók

Kapcsolódó cikkek az SDN-en

Java SDK példaalkalmazások itt és itt

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr451647777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Földi Tamás · http://www.starschema.net/ 2010.01.24. 08:51:31

És JPA -ból tud riportálni? Mert ha JPA -t nem támogat, akkor nagyobb java projekteknél nem nagyon van értelme használni.
süti beállítások módosítása