07
09/2010
0

SAP WorldTour 2010 konferencia jövő héten

Eljött megint az ősz, a naptej beleszáradt a flakonba, az úszógumi csendben penészedik a padláson, a lányok sajnos egyre több ruhát vesznek föl reggelente, és aki nem szalad el pánikszerűen loccsanni egy utolsót Horvátországba az kénytelen az SAP WorldTour –ra jönni idén is. Sanyarú sorsú kollégák, gyerünk, sajnáljuk magunkat és egymást tömegesen, csapkodjuk meg egymás lábszárát csilibe mártott sündisznókkal spontán módon, mintegy közösségi élményként, aztán lássuk miből élünk!


Ami minket leginkább érdekel a SAP rendezvényeken:


BusinessObjects újdonságok és bevezetések Magyarországon
Itt vannak érdemleges fejlemények, van egy pár új ügyfél előadás, illetve a BO partnerek emelkedő száma – és az általuk megszponzorált előadások össztömege is mutatja a technológia iránti érdeklődés erősödését. A technológiai újdonságokról sajnos még kevés derül ki a programból – várhatóan lesz egy csomó vizualizációs (Explorer és Xcelsius – mi más?) előadás – de már megjelenik a BO a tervezés, költségelemzés szekcióban (tán csak nem BPC?), és lesz egy BO-s előadás a banki megoldásoknál.
Ami még érdekes lehet: lesz egy előadás a BO Text Analysis-ről, azaz a BO szövegbányász eszközéről, illetve annak magyar környezetben történő felhasználásáról. Kíváncsi leszek a tapasztalatokra – hiszen a világpiacra (illetve nem specifikusan a kis potenciállal rendelkező nyelvi piacokra) készült szövegbányász megoldások sajnos gyakran olyan gyengén muzsikálnak az ízes magyar nyelvi környezetben, mint pottyantós deszkabudi szüret után a KÖJÁL vizsgálaton.

SAP R3 / BW – és BO kombinált megoldások
Itt idáig csak egy SAP BW Accelerator vs. BO Explorer előadást tudtam fölfedezni. Ez is érdekes lehet – bár szerintem lenne némi művészi tartalom az R3-ra ültetett operatív Crystal riportok, a BO RapidMart-ok, vagy más technológiával megvalósított - de SAP adatokból táplálkozó BO-s megoldások boncolgatásában.


Sybase, illetve mit kezd vele a magyar piacon a SAP?
Ez a családtag még nagyon új, talán még SAP-s bögrét, esernyőt, esőkabátot sem kaptak a Sybase-s srácok, de máris megtalálható a programban egy mobil alkalmazásos előadás, és ami számunkra igazi csemege – Sybase IQ-ra ültetett BO  témában. Sajnos itt is az Explorer az ami bemutatásra kerül BO oldalról – így szofisztikált elemzésekre ne számítsunk, de az integrációs lehetőségekbe  - esetleg a potenciális fejlesztések varázsdobozkájába - talán belepillanthatunk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr452278226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása