21
04/2011
3

Ki fér még be a vörös kalap alá?

Pletykák terjednek a neten (a pornó videók, jópofa táncoló malacos flash-ek meg a vírusok mellett), miszerint az OpenSource BI és adattárház világ is megérett a „mega” fúziókra (a Cognos felvásárláshoz képest azért vágjunk le pár nullát az elképzelt összegekből). Az egyik RedHat főnöknek szegezték neki a kérdést egy interjún, fognak-e ők BI céget venni, és ha igen, melyiket. Az enyhén mellébeszélős válaszból annyi kiderül, a RedHat-nál logikus lépésnek tartanák az erős Middleware kínálatukat BI irányba bővíteni. Szóba került a Jaspersoft, mint lehetséges célpont, amiben a RedHat-nak már van részesedése.
Valóban lenne benne ráció, hogy a Java-s technológiákban erős RedHat, akinek már van egy EnterpriseDB-je, van Federated database technológiája, linuxa meg atomtechnológiás békanyúzógépe, beépítse a Jasper BI-t a portfóliójába – (esetleg kiegészítve a szintén Java barát Talend ETL-el?).
Az OS BI rendszerek barátai talán kicsit aggódnának, hogy a kazahsztáni ruhapiac módjára színes, ÁVH-s bőrkabáttól a golyóálló csipkebugyi-ig mindent kínáló, de egyenként kicsi OS szállítók konszolidálódnak néhány nagyobb, de szükségképpen szürkébb, fókuszáltabb kínálatú cégbe. Én viszont azt mondom: ez az evolúció része: létrejött az OS (BI) faj, mutálódott sokfelé, most lássuk kik az életképesek, kik eszik meg a gyengéket, hogy aztán jelentős penetrációval rendelkező populációvá fejlődhessenek, immár nem csak az OS versenytársakhoz képest.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr562846270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asdsa11 2011.05.03. 13:29:05

Olyan kár az egyébként borzasztó érdekes cikkeket tönkretenni ezzel stand up comedy stílussal. Sokat olvasom a blogotokat és mindig nehezemre esik kibányászni a lényeget a sok vicces hasonlat közül. Persze ez csak az én véleményem, lehet hogy mások 2 in 1 alapon élvezik :)

csillagp 2011.05.04. 13:09:10

@asdsa11: Kedves asdsa11!
Mélyen a fölzaklatott a bejegyzéseinkkel kapcsolatos kritikád, napok óta alig alszom, 3 óránként verem a gyereket és most is zárlatos a billentyűzet a krokodilkönnyektől amiket sírok :)
Félkomolyra fordítva a szót, természetesen tiszteletben tartom a véleményedet és köszönöm hogy megosztottad velünk. Ám a tisztelet nem gátol meg abban, hogy a már megszokott ökörködős stílusban folytassuk a blog írását. Indokaim az alábbiak:
1, - elég sok komoly, felkészültséget, fegyelmet és tiszteletet igénylő munkát végzünk a kollégáimmal, ami miatt a "szünetekben" végrehajtott ökörködés nálunk szinte kötelező rekreációs tevékenység.
2,- aggódom, hogy Ti, becses olvasók, hasonló módon hegesztitek az adattárházakat és csigultok el a napi robotban, ezért feltételezem, hogy a többség a mégoly komoly témaválasztás ellenére is igényli a vérsavót is hígító hülyeségeket.
3,- én tényleg élvezem azt, ha egy komoly témáról is szabados, a saját nézeteimet tükröző, erősen komolytalan véleményt fogalmazok meg és azt megoszthatom másokkal. Mindenkinek megvan a maga perverzitása, van aki bélyeget gyűjt, én francia kocsikat vezetek, verekszem és viccelődöm (néha egyszerre).

Remélem továbbra is az olvasóink között tudhatunk és megtalálod a sok marhaság között elrejtett értelmes gondolatok nyomait!
üdv,
CsP

asdsa11 2011.05.04. 18:12:55

@csillagp: :). A 3. pont rejtősre sikeredett :).
Marad tehát a kódvisszafejtés, de megértem a szempontjaidat, végtére is a te blogod.
Maradok olvasótok.
a
süti beállítások módosítása