06
07/2010
0

MapReduce támogatás a MicroStrategy9-ben

MicroStrategy logoJelképes helyen, az idei Hadoop Summit 2010-en jelentette be a Microstrategy Inc. a Magyarországon is népszerű BI csomagukba integrált MapReduce támogatást. A MicroStrategy9 frissítésével ezáltal elérhetőek az Apache Hadoop és Amazon Elastic MapReduce szolgáltatásai HiveQL és AWS MapReduce szkriptek írása nélkül is.

Az ígéret szerint ezentúl MS9-ből közvetlenül tudunk a Hadoop Hive-os adattárházunkra kapcsolódni, és futtatni a riportokhoz, dashboardokhoz szükséges HiveQL (Hive Query Language) ROLAP lekérdezéseket. Hasonló lehet a helyzet az AWS Elastic MapReduce-szal, az adateléréshez szükséges web service hívásokat itt is automatikusan tudja legenerálni a BI eszköz.

Mindenképpen érdekes és üdvözölendő a kezdeményezés, és ha igazak a hírek, a két MapReduce driver elérhető lesz az ingyenes MS9 reporting suiteban is. Ismerve a MicroStrategy architektúráját, valószínűsíthető, hogy az új adatforrásokhoz szabványos ODBC driverek is járnak, amiket más alkalmazásokból is újra felhasználhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr502132648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása