21
07/2009
1

A Microsoft BI stratégiája

SearchDataManagement.com nemrégiben pulikált cikkében Jeff Kelly a Microsoft kitartó BI stratégiájájról, illetve az SQL Server 10-ben (Kilimanjaro) található Gemini self-service BI megoldásairól írt. A cikkben megszólalt Guy Weismantel, a Microsoft BI marketing igazgatója, aki szintén a középtávú stratégiájukról beszélt. Ebből szeretnék pár mondatot kiemelni:

  • "Az üzleti intelligencia olyan terület, amit igazán komolyan veszünk. Azért szálltunk be, hogy győzzünk."
     
  • "A Microsoft döntése, hogy kivonja a piacról a PerformancePoint Server-t és beépítse annak dashboard technológiáját a SharePoint szerverbe alapvetően a szélesebb felhasználóbázis elérése, és nem az adat monitoring megoldások utáni kereslethiány indokolta."
     
  • "A következő évi SQL Server 10 és a hozzá kapcsolodó önkiszolgáló BI megoldások (Kilimanjaro és Gemini kódnevű fejlesztések), továbbá az új Excelbe épített BI lehetőségek mind azt a célt szolgálják, hogy a Microsoft ügyfelei számára robosztus adattárház, és könnyen használható, hatékony BI technológiákat biztosítson."
     
  • "Jobb munkát érhetünk el azzal, hogy ha az Excelbe, mint BI eszközbe invesztálunk, és nem csak egy programba, aminek van némány BI-szerű lehetősége."
     
  • "A következő évi SQL Server frissítés már tartalmazni fogja az új Microsoft felvásárlások termékeit, például MPP -t DATAllegro-tól, keresési algoritmusokat a FAST-tól, adatminőséggel kapcsolatos technológiákat a Zoomixtől, vagy MDM megoldást a Stratature-tól".
     
  • "Bi a tömegeknek." A Sharepoint Server, a kollaborációs szoftver - amely segítségével a felhasználók megoszthatják egymás között a BI és analitikák eredményeit - a Microsoft reményei szerint közelebb hozza a nem power felhasználókhoz a BI eszközök kihasználásának lehetőségeit. Ennek az "áttörésnek" a neve "pervasive BI"
     
  • "A Microsoft stratégiájának középpontjában az Excel, SQL Server és a rendkívül gyorsan terjedő SharePoint Server áll, amely garantálja BI kinálata elfogadását a céges környezetben"
     
  • "A Microsoft értékesítő ügynökök megtanulják, hogy a BI-t mint koncepciót és stratégiát áruljá, ne csupán mint különálló eszközöket, mint SQL Server és PerformancePoint Server"

És igen, a Microsoft hadat üzen a BI gyártóknak, akik az Excel eltünéséért és kiváltásáért harcolnak. Az üzenet egyszerű: "az Excel jobb eszköz BI-ra, mint a többi BI kiaknázó eszköz."

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr551258659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kővári Attila · http://www.biprojekt.hu 2009.09.25. 14:02:16

Sziasztok!

Gratulálok a blogotokhoz és sok sikert és kitartást kívánok hozzá!

Üdv, Attila
süti beállítások módosítása