14
09/2009
0

SAP WorldTour 2009, Siófok - updated

Jövő hét hétfőn-kedden lesz az SAP World Tour 2009 konferencia Siófokon, ami a szokásos éves Tihanyi SAP rendezvény - transzplantálva a déli partra. A helyszín csere okát én a fogyasztói szokások változásában keresném, idén talán kevesebben érkeznek yacht-al… Az egyéb fontos szakmai szempontok a helyszínválasztásban Tihany előnyét mutatják, a kávé szerintem Tihanyban volt jobb, az Azúr hotel legfeljebb a szokásos iparági átlagot hozza. Ennyit a fontos szakmai szempontokról, most foglalkozzunk könnyedebb témákkal és tekintsük át a konferencia programját!
Hétfőn lesz a komolyabb DW/BI program. Úgy látom, nagyobb részben a (magyar) piac felső szegmensére koncentrálnak a SAP-s lányok, fiúk. Lesz pl SAP-Teradata együttműködésről szó, meg sok BW, közepes BusinessObjects. Ennél az utóbbinál sajnos nincsenek részletezve, hogy mely komponensekről lesz szó – de előre szólok, ha meg kell néznem még egy flash-es Xcelsius demo-t, akkor rángani kezd a szemöldököm. Persze, szép, meg lehet vele nagyokat villantani, de kicsit olyan, mint a habos sütemény, a nyolcadik szelet már nem okoz felhőtlen örömet.
Lesz valami tervezéssel kapcsolatos előadás is, én az SAP Business Planning And Consolidation-ra, asszony nevén BusinessObjects BPC, leánykori nevén Outlooksoft, gondolok, aztán meg ki tudja.
Lesz még szó SAP MDM-ről, általában törzsadat kezelésről, és van egy két érdekes téma még hétfőn, aminek akár lehet köze az üzleti intelligenciához, vagy nem. Például ha nem a BO-s előadásokon ülök, akkor belehallgatok az IQSYS előadásokba, vagy kikémlelem az SAP-s pénzintézeti megoldásokat.
Keddre nem sok érdekes maradt (már szigorúan vett DW/BI szemszögből), lesz egy kis BPM, lesz egy HR-hez kapcsolódó adattárház és BI előadás, meg kockázat kezelő megoldások, ebéd és tipli haza.
 

*lesz majd komolyabb összefoglaló is, előzetesen csak annyit, hogy ma 4 Xcelsius demót kellett végig néznem (meg egy BO Explorer-t). Mintha nem lenne, WebI, LiveOffice, Voyager, meg a többi BO eszköz... mintha mindenkit csak a színes ugráló flash-es demókkal lehetne tűzbe hozni.

A szemöldök rángás estére átváltott szuicid gondolatokba, még lehet, hogy holnap hajnalban a szálloda teraszán tökönszúrom magam egy lángoló fakardal - vagy ha nem, elmegyek teszt vezetni egy Lexus-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr881371021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása