09
12/2010
0

De hogyan csinálja ezt az Adobe? noSQL-el!

Az Adobe-tól elvárjuk, hogy esztétikailag magas színvonalon álló termékekkel, megoldásokkal rukkoljon elő, ez tiszta sor. Mint informatikában erősen érdekelt cég, az sem meglepő, hogy a saját döntéshozatali folyamataikat is fejlett informatikai eszközökkel, technológiával támogatják. Ez a minimum, mondhatnánk.
Ennek ellenére mellbevágott, mint napozó vakondot a rotációs kapa, milyen összeszedetten, releváns üzleti igények mentén vezetik le azt, miért és hogyan használják a HBase-t és Hadoope-ot az elemzéseikhez az Adobe-os srácok.
Kötelező olvasmány minden, a noSQL megoldások után kicsit is érdeklődő, az új adatfeldolgozási technológiákat kedvelő-, vagy éppen utáló, 3 év fölötti, 10ezres IQ-nál kevesebbel rendelkező, hetero- vagy homoszexuális humanoidnak. Esetleg az értelmesebb csimpánzoknak is…
A lustáknak egy kis kedvcsináló:
• Technikai előnyök: a hagyományos RDBMS-ek és a noSQL megoldások skálázhatóságának összehasonlítása
• Videó nézegetés logjainak feldolgozása, cluster elemzés a nézegetési szokások alapján (havi 700ezer felhasználó által generált 6Gb adat feldolgozása 5 óra alatt) a Mahout segítségével
• A flash file-ok felhasználási szokásainak elemzése, web crawl, Hadoop és HBase segítségével
• A photoshop.com oldalra feltöltött kb 1 milliárd számosságú cuccok (képek, videók, egyebek) 1,5 petabyte mennyiségű adatának elemzése HBase és Hadoop segítségével.
• Web logok és egyéb adatok feldolgozása és analízise milliárdos nagyságrendben
• Nagyon szép és kidolgozott dashboardok
• Aranyos Hadoop elefántos képek

Aki még ezek után sem lesz noSQL párti, az vagy csal, vagy hazudik, vagy éti csiga, csak álcázza magát
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr802504995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása