09
04/2010
0

Massive Parallel Human Processing

Általában a szoftver fejlesztők loholnak a való életben már jól működő dolgok nyomában, és pl próbálják elérni, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező alkotásaik legalább a 6 hónapos vizsla kölyök szintjét megüssék. Ez részben megvalósul, mert a szoftverek ritkán pisálnak a szőnyegre, de képen nyalni, kockacukrot lopni, vagy a homlokukat ráncolni még gyengén tudnak.

Ám ritkán olyan is előfordul, hogy a föld pólusai fölcserélődnek, jó fej velünk a parkoló őr, vagy megfordul a fejlődés iránya, és az IT-ban már bevált módszert alkalmaznak a humán folyamatok szervezésére.

Kis túlzással ez történik - az Index cikke alapján - , amikor mapreduce jellegű munka szervezéssel osztják el a feladatokat a dolgozóik között egy táv-munkát szervező cégnél. A munka szétosztásában, párhuzamosításában, az eredmények visszagyűjtésében jelentős szerepet kapnak azért az informatikai eszközök is.

Annak idején tréfálkoztunk egy projekten a kollégákkal az egymillió kínaiból épített adatbázison...  ezek szerint nem is hülyék voltunk, hanem innovatívak?

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr331906754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása