04
06/2010
0

Új OLTP in-memory adatbázis – VoltDB

A Vertica környéki fejlesztők (oktatók és cégek kutatói), akik kidolgozták pl a Vertica alapjait adó OpenSource C-Store –t is, most se bírnak a popsijukon ülni nyugodtan (csúnya az asszony, vagy hegedülni tanul a gyerek, ki tudja…), így hirtelen felindulásból csináltak egy OLTP célokra kihegyezett – szintén OS - in-memory adatbázis motort, a H-Store-t.
Az igéret szerint a H-Store és a belőle alkotott VoltDB kihasználja az elterjedt többmagos architektúrák és szekérderéknyi memória modulok adta lehetőségeket, és ezáltal teljesítményben Ferrári vs. Velorex jelleggel sok kört ráver a manapság használatos OLTP RDBMS rendszerekre.
A leírások szerint az SQL értelmezőnek ill az egyéb csatoló interface-knek még kissé levedzik az orra, de a nyílt forráskód és az okos architektúra okán könnyedén fejleszthető a VoltDB – LeszDB-vé (bocs, péntek van).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dwbi.blog.hu/api/trackback/id/tr862056660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása